Objavljeno, 20. listopada 2023.
Cijeli ovaj tjedan djeca su se bavila temom hrane, čiji Svjetski dan obilježavamo 16. listopada. Djeca znaju da je hrana blagoslov i da je važna za život. Govornim izražavanjem od djece smo saznali koja su njihova omiljena jela kao i koje bi sastojke trebalo staviti na zdravi tanjur. Promišljali smo i o djeci i ljudima koji nemaju hrane Svakodnevno potičemo djecu da pojedu sve iz tanjura kako bi se što manje hrane bacalo, a time ujedno utječemo na budućnost hrane, ljudi i planeta.
Najviše se vremena ipak posvetilo jabuci koja slovi kao najzdravije voće. Tijekom obilježavanja Dana jabuka djeca su mogla čuti prigodne priče i pjesme o jabukama, a naravno da su se i likovno izražavala koristeći se pritom različitim tehnikama.
Najzanimljivije aktivnosti djeci su istraživačke aktivnosti, a ovaj tjedan ih nije manjkalo. Djeca su pomoću nožića rezala jabuke, ribala jabuke ribežom te su tako trudeći se pripremila zanimljive i ukusne užine koje su svi rado pojeli.
Neki su se okušali i u spremanju kolačića od jabuka od kojih je zamirisao cijeli vrtić, a koji su svima prijali nakon finog ručka.
20. listopada je Svjetski dan jabuka i Svjetski dan kuhara. Uz razne aktivnosti s jabukama bavili smo se i zanimanjem kuhara te saznali da je posao kuhara vrlo tražen, ali i zahtjevan.
Našim vrtićkim kuharima čestitali smo njihov dan te im zahvalili što nam svaki dan pripremaju zdrava i ukusna jela.