Zajedničkim aktivnostima obilježili smo tri zanimljiva dana

Zajedničkim aktivnostima obilježili smo tri zanimljiva dana

Objavljeno, 20. listopada 2023.

Cijeli ovaj tjedan djeca su se bavila temom hrane, čiji Svjetski dan obilježavamo 16. listopada. Djeca znaju da je hrana blagoslov i da je važna za život. Govornim izražavanjem od djece smo saznali koja su njihova omiljena jela kao i koje bi sastojke trebalo staviti na zdravi tanjur. Promišljali smo i o djeci i ljudima koji nemaju hrane Svakodnevno potičemo djecu da pojedu sve iz tanjura kako bi se što manje hrane bacalo, a time ujedno utječemo na budućnost hrane, ljudi i planeta.

Najviše se vremena ipak posvetilo jabuci koja slovi kao najzdravije voće. Tijekom obilježavanja Dana jabuka djeca su mogla čuti prigodne priče i pjesme o jabukama, a naravno da su se i likovno izražavala koristeći se pritom različitim tehnikama.

Najzanimljivije aktivnosti djeci su istraživačke aktivnosti, a ovaj tjedan ih nije manjkalo. Djeca su pomoću nožića rezala jabuke, ribala jabuke ribežom te su tako trudeći se pripremila zanimljive i ukusne užine koje su svi rado pojeli.

Neki su se okušali i u spremanju kolačića od jabuka od kojih je zamirisao cijeli vrtić, a koji su svima prijali nakon finog ručka.

20. listopada je Svjetski dan jabuka i Svjetski dan kuhara. Uz razne aktivnosti s jabukama bavili smo se i zanimanjem kuhara te saznali da je posao kuhara vrlo tražen, ali i zahtjevan.

Našim vrtićkim kuharima čestitali smo njihov dan te im zahvalili što nam svaki dan pripremaju zdrava i ukusna jela.