Vrtićka virovska prkačijada

Vrtićka virovska prkačijada

Objavljeno, 20. svibnja 2022.

Dana 20. svibnja 2022. u sklopu međunarodnog festivala izvornih kolača „Virovska prkačijada“ u vrtiću je održana „Vrtićka virovska prkačijada“ koju su pjesmom i plesom „Grizlica“ i „Tri koraka“ te stihovima „Kolač od sreće“ otvorila djeca starije odgojne skupine.

Otvorenju su prisustvovali načelnik g. Mirko Perok koji se prigodno obratio i otvorio manifestaciju, zatim članovi stručnog i organizacijskog povjerenstva na čelu s predsjednikom g. Draženom Đuriševićem i inicijatorom projekta g. Stjepanom Odobašićem, dok su nam se kroz samo natjecanje i druženje u vrtiću pridružili i gostujući kuhari iz Japana, Albanije, Izraela, Armenije, Palestine i Mauricijusa te zamjenik župana g. Ratimir Ljubić.

Kako bi se Vrtićka virovska prkačijada mogla održati uz naš vrtić sudjelovali su i vrtići okolnih općina – DV Bubamara Kalinovac, DV Pčelica Molve, DV Košutica Ferdinandovac, DV Bregunica Novo Virje, DV Fijolica Novigrad Podravski, DV Maslačak Đurđevac, DV Leptirići Podravske Sesvete.

Zadatak natjecateljskih ekipa je bio da kroz sat vremena izrade Šareni prkač kao zadani prkač, a nakon toga uz njega predstave i prkač koji su sa sobom donijeli prema vlastitom izboru.

Za samo natjecanje potrebno je bilo i ocjenjivačko povjerenstvo, ove godine u sastavu: Ahlam Yousef, slastičarka iz Palestine, Maki Nagayoshi, slastičarka iz Japana, Marina Paleka, promotorica kulinarstva Odjela za kulinarske promocije Podravke d.d. i Sarkis Yacoubian, slastičar iz Izraela te predsjednik svjetske organizacije Taste of Peace.

Nakon natjecateljskog dijela gđa. Marina Paleka, promotorica kulinarstva Podravke d.d., održala je radionicu izrade prhkih kolača.

Na samom kraju ocjenjivačko povjerenstvo je pročitalo rezultate te su svi vrtići pobijedili u čak dvije kategorije. Prva naj kategorija je svim vrtićima zajednička, a to je NAJFINIJI prkač. Svaki vrtić je osvojio po još jednu naj kategoriju pa su tako redom od DV Bubamara Kalinovac – najukrašeniji, DV Pčelica Molve – najoriginalniji, DV Košutica Ferdinandovac – najslađi, DV Zrno Virje – najkompliciraniji, DV Bregunica Novo Virje – najukrašeniji, DV Fijolica Novigrad Podravski – najčokoladniji, DV Maslačak Đurđevac – najsamostalniji i DV Leptirići Podavske Sesvete – najljepši.

Kroz cijelo vrijeme trajanja Vrtićke virovske prkačijade zabavljao nas je i medvjedić Lino koji nas je sve rasplesao i počastio slatkim paketićima.

 

Bogatu fotogaleriju možete pogledati na sljedećoj poveznici:

7. VRTIĆKA VIROVSKA PRKAČIJADA – 20. 5. 2022.