“Priča o svjetlu”

“Priča o svjetlu”

Objavljeno, 25. svibnja 2022.

Nakon već ranije odgledanih predstava „Priča o bojama“, „Priča o glasu“ i „Priča o velikom i malom“ u izvedbi kazališta Mala scena iz Zagreba, na red je stigla još jedna zanimljiva i lijepa predstava za naše mališane „Priča o svjetlu“.

Uz dosta izazova uspjeli smo zamračiti hol našeg vrtića, što je bilo ključno za istinski doživljaj predstave. Ovako oblikovana scena dojmila se djece. U izvedbi glumca Danijela Radečića uživala su sva djeca, a i ovog puta smo gledali vrhunsku predstavu po simboličnoj cijeni zahvaljujući sufinanciranju predstave od strane Ministarstva kulture.

Trag svjetla u mraku uvijek fascinira djecu, a kad k tome dodate i lijepu obiteljsku priču dobijete predstavu koju su pomno pratili svi, maleni i veliki. Kroz predstavu se provlače razni izvori svjetlosti, od umjetnih do prirodnih – žarulje, svjetiljke, baterije, reflektora, zvijezda, Sunca, Mjeseca, vatre, krijesnica… Svi ti izvori stvaraju nebrojene čudesne učinke kojima se uistinu može zainteresirati i ono najmanje dijete i pružiti mu nezaboravan vizualni užitak prave čarolije.