Obilježavanje Hrvatskog olimpijskog dana

Obilježavanje Hrvatskog olimpijskog dana

Objavljeno, 9. rujna 2022.

Povodom dana osnivanja Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO-a), krovne sportske organizacije, svake godine 10. rujna obilježava se Hrvatski olimpijski dan (HOD), proslava olimpizma i sporta.

U petak, 9. rujna, bijelim majicama smo na simboličan način predstavljali mir, prijateljstvo i razumijevanje među ljudima, kao što to čini i „zastava prijateljstva“, olimpijska zastava bijele boje s pet isprepletenih krugova koji predstavljaju pet kontinenata: Afriku, Aziju, Ameriku, Australiju i Europu.

Cijeli tjedan su djeca kroz bogato osmišljene i sadržajno kreativne aktivnosti na temu Olimpijskih igara mogla više saznati o olimpijskom plamenu, znaku, pravilima, raznim sportovima i odličjima te još mnogo drugih zanimljivih informacija, dok je u petak zavladala prava sportska atmosfera. Djeca su se okušala u raznim sportskim igrama i aktivnostima u sobi i na zraku – od jutarnje tjelovježbe, poligona prepreka, štafetnih igara i igara spretnosti, igara loptama i drugim sportskim rekvizitima. Dječju pažnju je posebno zaokupio g. Tihomir Ivančin, trener iz nogometnog kluba Podravac Virje, koji je odradio s najstarijim vrtićancima jedan zanimljiv trening nogometa.

Naše male „olimpijce“ možete vidjeti u nastavku: