Dan hrvatske policije

Dan hrvatske policije

Objavljeno, 29. rujna 2022.

Dana 29. rujna 2022., djeca starije odgojne skupine „Leptirići“ sa svojim su odgojiteljicama i ravnateljicom posjetila Policijsku postaju Đurđevac povodom Dana hrvatske policije, koji su djelatnici postaje odlučili obilježiti tako da ugoste vrtićance i predstave svoj rad u svojim prostorima.

Na samom dolasku ih je srdačno dočekao načelnik PP Đurđevac Marijan Slaviček, zaželio im dobrodošlicu te kratko predstavio rad policije i ponovio važne informacije koje bi već i najmanji trebali znati.

Za djecu je nadalje bio pripremljen zanimljiv sadržaj koji je započeo šetnjom prostorima zgrade Policijske uprave. S najviše veselja djeca su se uputila prema policijskom zatvoru, gdje su mogli vidjeti kako je to biti „iza rešetaka“. Potom su krenuli u dvorište gdje su djelatnici Policijske postaje Đurđevac i djelatnici Interventne jedinice Policijske uprave koprivničko križevačke županije prezentirali raznu opremu i pomagala koja koriste u svom svakodnevnom radu. Djeci je bila zanimljiva oprema koju koristi policija, osobito zaštitne kacige, štitovi, prsluci, a ništa manje i službena policijska vozila (automobil, kombi, motocikl) pa su svi iskoristili priliku i sjeli u njih, palili policijske zvučne i svjetlosne signale.

Posjet je završio čašćenjem  grickalicama i sokovima koje su također pripremili ljubazni djelatnici.

Ovaj posjet će svima ostati u posebno lijepom sjećanju prepunom zanimljivih doživljaja.