Majčin dan

Majčin dan

Objavljeno, 6. svibnja 2022.

Srce
„U srcu moje mame
i moje srce kuca.
Kad njeno kucne – tak,
moje se čuje – tik.

Njeno je oko toplo
k’o oko žutog sunca,
i u tom toplom oku
stanuje i moj lik.“

(Dragan Lukić)

Majčin dan je poseban dan koji je posvećen svim majkama, a obilježava se svake godine drugu nedjelju u mjesecu svibnju.

Uoči tog blagdana djeca svih odgojnih skupina sa svojim odgojiteljicama obilježila su taj važan dan. Ljubav prema mami djeca su izrazila na razne načine. Svi su tako pjevali pjesme i recitirali stihove posvećene mami, a kroz prigodne razgovore su odgovorili na mnoga pitanja: Kako se zove mama?, Kako izgleda?, Što voliš raditi s mamom?, Zašto je tvoja mama – prava mama?… i time pokazala koliko im je mama važna.
Djeca su se također likovno izražavala raznim tehnikama na temu „Cvijet za mamu“, „Buketić za mamu“, „Srce za mamu“, a okušali su se i u crtanju maminog portreta.
Djeca vrtićkih odgojnih skupina sa svojim odgojiteljicama u vjeri posvetila su jedan dan i Mariji – Isusovoj i našoj majci. Tako su uz prigodne pjesme, molitvu „Zdravo Marijo“, izrađivanje vjenčića za Mariju te prigodne didaktičke igre na tu temu, probudili ljubav prema Isusovoj majci i našoj nebeskoj majci.

Sve ove aktivnosti bile su izvrstan uvod u obilježavanje Međunarodnog dana obitelji koji se obilježava 15. svibnja.

Najstariji vrtićanci su pak hrabro stali pred kameru i svojim mamama, ali i svim mamama na svijetu otpjevali prekrasnu pjesmicu koju poslušajte u nastavku: