Leptirići posjetili Strukovnu školu Đurđevac

Leptirići posjetili Strukovnu školu Đurđevac

Objavljeno, 15. lipnja 2022.

Na poziv Filipa Adakovića, pedagoga Strukovne škole Đurđevac (a našeg bivšeg pedagoga), djeca starije odgojne skupine „Leptirići“,  14. 6. 2022., zajedno sa svojim odgojiteljicama i ravnateljicom, sudjelovala su na Danima otvorenih vrata ROBOTICO projekta u Strukovnoj školi u Đurđevcu. Riječ je o projektu ROBOTICO – ROBOTics in Interregional COoperation koji je odobren za financiranje u okviru Interreg V- A Programa prekogranične suradnje Hrvatska – Mađarska 2014.-2020. iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Provedba projekta je započela 01. siječnja 2021. godine i trajati će do 31. kolovoza 2022. godine.

Djeca su mogla promatrati, ali i isprobati aute/robote koji se pokreću pomoću kontrolnih tipki na zaslonu tableta. Posjetili su praktikume frizera, kozmetičara, manikera i pedikera gdje su im učenici i stručni učitelji izradili prekrasne frizure, lakirali noktiće te crtali razne simbole. Obišli su i knjižnicu škole te primijetili kako tamo ima samo knjiga za učenike te da nema priča i slikovnica. U knjižnici su izradili zajedničke likovne radove koji će školi ostati kao uspomena na današnji posjet. Pedagog Filip pokazao im je i svoj ured gdje su se svi zajedno fotografirali. Strukovna škola Đurđevac ih je na kraju posjeta počastila i ukusnim ručkom i sokovima, nakon čega su zaigrali nogomet, trčali, dodavali se loptama i uživali u velikoj sportskoj dvorani škole. Za uspomenu na današnji posjet svi su dobili majice s nazivom projekta.

Djeci je vrijeme brzo prošlo jer su s veseljem uživali u svemu što su nam zaposlenici i učenici Strukovne škole Đurđevac pripremili. Stoga se ovim putem još jednom zahvaljujemo našem bivšem pedagogu Filipu na pozivu te cijeloj Strukovnoj školi na srdačnosti i gostoprimstvu.