Vrtićanci uživali na izletu u Đurđevcu

Vrtićanci uživali na izletu u Đurđevcu

Objavljeno, 9. lipnja 2022.

Djeca srednje i starije odgojne skupine s veseljem su dočekala zajednički završni izlet. Situacija s pandemijom COVID-19 dvije godine nije dopuštala ovakve zabavne i uzbudljive dane pa su zbog toga svi bili posebno veseli i nestrpljivi.

Izlet je organiziran u svima poznatom gradu Đurđevcu. Vožnja autobusom, i na tu kraću relaciju, bila je pravi doživljaj. Za početak su posjetili kino gdje su pogledali zabavni animirani film „Odvažna Iva i skriveno blago Maglograda“ u kojem su djeca zbog zabavnog sadržaja uživala. Nakon kina djeca su s nestrpljenjem otvorila svoje ruksake i počastila se grickalicama i okrijepila sokom. Zatim su autobusom otišli do mini ZOO vrta gdje su uz pratnju timaritelja Damira razgledala životinje, slušala i naučila nešto novo o njima. Deve su bile glavna atrakcija, a također zanimljive su bile i koze, mali jarići, magarci, guske, patke, kokoši, ovce i poniji. Nakon razgledavanja i druženja sa životinjama odšetali su do restorana Stari grad na slastan ručak. Nakon ručka malo su odmorili i potom otišli do obližnjeg Posjetiteljskog centra Đurđevački Pijesci gdje su ih dočekale drage voditeljice koje su djecu vodile kroz zanimljive edukativne priče na multimedijski način o gradu Đurđevcu, povijesnim zbivanjima, o posebnostima pustinjskog krajolika i raznolikosti biljnog i životinjskog svijeta koje se nalaze na Đurđevačkim Pijescima. Kroz multimedijski interaktivni i visokotehnološki sadržaj djeca su imala prilike steći nova znanja o zanimljivim Đurđevačkim Pijescima. Nakon edukativnih sadržaja autobusom su se uputili do Park šume Borik gdje su se nakon igre i zajedničkog druženja u prirodi okrijepili ukusnom i svima omiljenom pizzom. Sretni i pomalo umorni vratili su se puni dojmova u vrtić gdje su ih već nestrpljivo čekali roditelji.

Ovaj izlet će svi dugo pamtiti jer su osim zanimljivih sadržaja imali prilike se svi zajedno lijepo družiti kroz jedan malo drugačiji zabavni vrtićki dan, a posebno su sretni jer ih je i lijepo vrijeme pratilo kroz cijeli dan.

Bogatu fotogaleriju pogledajte na:

IZLET U ĐURĐEVAC – 9. 6. 2022.