Završne svečanosti

Završne svečanosti

Objavljeno, 16. lipnja 2022.

U utorak, 07. lipnja 2022. održana je završna svečanost naših najmanjih jasličara iz odgojne skupine „Srčeka“. Na početku druženja odgojiteljice Ana i Dajana za sve prisutne pripremile su prezentaciju u power pointu kako bi prikazale rad tijekom cijele pedagoške godine s nizom raznih aktivnosti i fotografija djece, a time ujedno predstavile i cjelogodišnji projekt „Mogu sam“. Prikaz tih prvih godinu dana radosti i spontanih trenutaka za pamćenje kod svih prisutnih izazvalo je veliko oduševljenje. Nakon prezentacije uslijedilo je zajedničko druženje uz sok, grickalice i sladoled, na veliku dječju radost. Druženje je bilo popraćeno dobrom i veselom atmosferom s kojom je neslužbeno zaključena još jedna predivna pedagoška godina.

U petak, 10. lipnja 2022. održana je završna svečanost djece mlađe odgojne skupine „Ribice“. Budući da su odgojiteljice Marina i Željka s djecom u skupini, tokom cijele pedagoške godine, radile na projektu „Šuma“, i njihova završna svečanost bila je vezana uz tu temu. Kroz dramatizaciju „Čarobna šuma“ djeca su uprizorila razne šumske životinje te glumom i pjesmicama razveselila mnogobrojnu okupljenu publiku. Nakon vrlo lijepe priredbe uslijedilo je druženje i čašćenje svih okupljenih u holu vrtića.

U ponedjeljak, 13. lipnja 2022., djeca starije jasličke odgojne skupine „Bubamare“ su zajedno sa svojim odgojiteljicama Klarom, Mirjanom i Maricom priredila završnu priredbu za svoje najbliže – roditelje, braću, sestre, djedove i bake. Nakon prigodnih pozdravnih riječi, djeca su pokazala kako se pjevaju i plešu pjesme „Mi smo djeca vesela“ i „Kad si sretan“, kako se vježba uz pjesmicu „Glava, ramena, koljena, stopala“ te kako se broji brojalica „En, den, dore“. Svojim hrabrim i slatkim nastupom su vrlo ugodno iznenadila sve prisutne, a nakon izvedbe su bila nagrađena velikim pljeskom. Potom su svi prisutni pogledali kratku, ali slatku prezentaciju koja je objedinila sve aktivnosti djece tijekom pedagoške godine. Na kraju je uslijedilo druženje i igra na jasličkom igralištu gdje su se svi prisutni mogli počastiti grickalicama, sokom i sladoledom.

U utorak, 14. lipnja 2022. završnu svečanost održala su i djeca srednje odgojne skupine „Cvjetići“, a njihova vesela priredba koju su pripremili s odgojiteljicama Tamarom, Nikolinom i asistenticom Martinom,bila je na temu „Proljeće“. Kroz završnu svečanost su željeli zaokružiti rad skupine kroz cijelu pedagošku godinu te su uz presjek recitacija, pjesme i plesa razveselili sve prisutne. Nakon jako lijepog nastupa djeca su pohrlila na igru i čašćenje na igralištu, dok su se roditelji za to vrijeme ugodno družili.

U srijedu, 15. lipnja 2022. svoju završnu svečanost su imali i najstariji vrtićanci, djeca starije odgojne skupine „Leptirići“ kojima je ovo bila oproštajna priredba od vrtića jer ubrzo kreću u školu. Sa svojim odgojiteljicama Kristinom i Martinom pripremili su predivan program ispunjen stihovima, pjesmom i plesom. Kroz ovu svečanost djeca su pokazala naučena slova, zahvalila se svojim roditeljima koji su njihova najveća sreća, a bilo je tu i malih ljubavnih zavrzlama. Djeca su spomenula i temu budućih školskih dana koje s uzbuđenjem svi iščekuju, a pjesmicom „Oproštaj od vrtića“ djeca su se zahvalila i svojim odgojiteljicama i zajedničkim zagrljajem svima pokazala kako su u vrtiću provela lijepe trenutke i kako će ih sjećanja na vrtić pratiti i kroz školske dane. Odgojiteljice i ravnateljica uputile su zahvalu roditeljima, a dragim Leptirićima riječi pohvale i zaželjele im sretne buduće školske dane. Nakon podjele zasluženih diploma roditelji su uputili zahvalu svim djelatnicima vrtića uz lijepe poklone za uspomenu i divno sjećanje na još jednu dragu generaciju. Svečanost je završila neizostavnim druženjem i čašćenjem na igralištu vrtića.

Iako je kroz pedagošku godinu bilo vrlo izazovnih dana, naročito zbog epidemioloških mjera koje su nas pratile zadnje dvije godine, složili smo se svi da je ova godina bila itekako uspješna te smo konačno na prikladan i veseo način zaključili još jednu pedagošku godinu. Zahvaljujemo svim roditeljima i dragim gostima na dolasku, predivnoj i opuštenoj atmosferi, ali i suradnji kroz cijelu pedagošku godinu.

 

Fotografije sa završnih svečanosti možete pogledati na sljedećem linku:

ZAVRŠNE SVEČANOSTI 2022.