Afrika shule ya chekechea 2. dio

Afrika shule ya chekechea 2. dio

Objavljeno, 3. veljače 2023.

U petak, 3. veljače 2023. vrtić su posjetile vrlo nam drage i zanimljive gošće.

Nakon studenog 2021. kada nam se Snježana Tišljarić, odgajateljica u vjeri i velika prijateljica našeg vrtića video pozivom javila iz daleke Afrike (https://dv-zrno-virje.hr/afrika-shule-ya-chekechea/), gdje je preko Udruge Zdenac (https://zdenac.org/) boravila kao misionarka, danas nam je u vrtić dovela djevojku Annu Edwin Ngwale iz Tanzanije.

Anna je predivna mlada djevojka koja je uz pomoć Udruge Zdenac ispunila svoj životni san i postala učiteljica te se veseli budućnosti kada će podučavati djecu u vrtiću u svojoj Tanzaniji. Trenutno živi u kući Udruge Zdenac u Dugom Selu, kamo je došla na jednogodišnje učenje hrvatskog jezika i kulture.

Gošće su najprije obišle sve skupine i pozdravile dječicu, zapjevale i poigrale se kratko s njima, a s najstarijim vrtićancima su pak provele zanimljivo vrijeme pričajući o životu u Africi i prepričavajući svoje doživljaje iz Afrike. Djeca su proteklih dana imala prilike vidjeti Snježanine fotografije i videozapise iz misija kako bi im lakše bilo pojmiti o čemu nam drage gošće pričaju. Zajedničko provedeno vrijeme su na kraju obogatili pjesmama i plesom, no djeci je najljepše bilo kad im se Anna pridružila u igri i kad su joj mogli pokazati sve svoje igračke.

HVALA Anni i Snježani na ovome predivnom trenutku i posjeti našem vrtiću, koji će i malim i velikim vrtićancima zauvijek ostati u prelijepom sjećanju.