Afrika shule ya chekechea

Afrika shule ya chekechea

Objavljeno, 22. studenoga 2021.

Leptirićima je danas u sobu ušao dašak Afrike, možda samo na kratko, ali na jako, jako dugo u njihova mala srca.

Zahvaljujući Snježani Tišljarić, odgajateljici u vjeri i velikoj prijateljici našeg vrtića, koja preko Udruge Zdenac (https://zdenac.org/) trenutno boravi u dalekoj Africi, djeca su imala prilike preko video poziva stupiti u kontakt s djecom iz Tanzanije. Za vrijeme kratkog, ali slatkog poziva djeca su razmijenila pozdrave, puse, nekoliko pjesmica, brojanje na hrvatskom i svahili jeziku, nakon čega je svima srce bilo veliko.

Nakon poziva djeca su gledala fotografije i nekoliko video filmova koje je Snježana za nas pripremila i poslala nam. Vidjeli smo kako izgleda njihov skromni vrtić, igralište, priroda, mjesto gdje žive, životinje koje ih okružuju…

Najviše nam je srce dirnulo koliko iz te djece proizlazi veselja, osmijeha, a žive u takvom siromaštvu. Sve nas je dirnuo prizor siromaštva, teških životnih uvjeta i prilika. Djeca samo s nekoliko igračaka i s puno manje materijalnih stvari su nam pokazala svoju radost i veselje i upravo zbog toga će nam svima ovaj poziv, ova kratka veza dugo ostati u našim mislima, srcima i molitvi.

Velika zahvala na ovome predivnom trenutku našoj dragoj prijateljici Snježani Tišljarić koja je svoje srce, vrijeme, dio života posvetila nesebičnom pomaganju.