Volim te, mama!

Volim te, mama!

Objavljeno, 7. svibnja 2021.

Iako smo našim majkama zahvalni baš svakog dana na svemu što čine za nas, ipak postoji onaj poseban dan posvećen samo njima, a to je Majčin dan. Slavimo ga druge nedjelje u mjesecu svibnju, a mi smo malo uranili i posvetili majkama i nekoliko dana ranije kako bi se dobro pripremili za taj dan.

Kroz razne priče i pjesme na temu majke potaknuli smo djecu na razgovor o tome kako njihove majke izgledaju, što vole raditi, kako provode vrijeme zajedno, u čemu je njihova majka najbolja i što najviše vole kod njih. Odgojne skupine „Ribice“ i „Cvjetići“ su povodom tog dana imale i vjersku aktivnost u kojoj su se uz svoje majke spomenuli i majku svih majki, Mariju.

Djeca svih odgojnih skupina su svojim voljenim mamama izradila i poklončić – buketić najljepšeg cvijeća.

Zato smo povodom ovog divnog dana, baš kao i očevima za njihov dan, majkama odlučili zadati malu zadaću, a to je da se upravo s tim buketićom fotografiraju sa svojim djetetom i tu fotografiju nam zatim pošalju, čime nam svi koji će sudjelovati ujedno daju i privolu da fotografije možemo objaviti na našoj stranici.

Drage majke, sretan vam vaš dan!!

Stigle su nam prekrasne fotografije naše drage dječice i ponosnih mama, ali i ponekih teta i baka!

Veliko hvala svima koji su nam ih poslali!

 

7 načina kako biti odlična mama

1. Budite tu za vašu djecu
Dajte svojoj djeci do znanja da ste uvijek tu za njih kad vas zatrebaju. Redovito odvojite vrijeme za djecu čak i kad imate “previše” posla.

2. Volite ih onakvima kakva jesu
Jasno dajte djeci do znanja da ih volite takve kakva jesu. Svakodnevno zagrlite djecu, pogledajte im u oči i jednostavno im recite da ih volite.

3. Budite pravedne i dosljedne
Vaša djeca će testirati vaše strpljenje. Usprkos tome budite uvijek pravedni i dosljedni. U to spada i da kaznu koju ste odredili sprovedete do kraja.

4. Zabavljajte se i koristite humor
Kad se igrate i smijete zajedno, pokazujete djeci koliko su vam važna. Morate li katkad biti strogi, lako ćete uvidjeti da to radite samo zato što ste zabrinuti za njih.

5. Priznajte greške
Ako vam se dogodi da pogriješite, priznajte to bez ustručavanja. Tako pokazujete da ste samo čovjek i da se i vama s vremena na vrijeme treba oprostiti. Djeca promatrajući vas uče ispričavati se i opraštati.

6. Hvalite obilno
Djeca se uvijek vesele kad ih hvalite, bez obzira koliko godina imaju. Pokušajte svakodnevno ojačati svoje dijete, tako da mu kažete nešto pozitivno o njemu. Ne izmišljajte, već iskreno to mislite.

7. Primite pomoć
Kad imate problema s djetetom, nemojte se sramiti pitati druge za savjet. To nije znak slabosti, već je dokaz vaše želje da pomognete svom djetetu i da ga zaista volite.

Izvor: www.roditelji.hr