Ususret Uskrsu

Ususret Uskrsu

Objavljeno, 28. ožujka 2024.

U našem vrtiću uz kreativne, maštovite i zanimljive ideje dočekujemo Uskrs.

U odgojnim skupinama u kojima se provodi program katoličkog vjerskog odgoja, za ovaj najveći kršćanski blagdan, pripremali smo se kroz razne vjerske aktivnosti. Obilježili smo Pepelnicu i Cvjetnicu, a kroz aktivnosti „Uskrsno svijetlo“ naučili smo što znači Isusovo uskrsnuće u svjetlu bezuvjetne ljubavi i povjerenja u Boga. Djeci su se nastojali približiti osjećaji mira i radosti pa da i ona sama mogu spoznati važnost ljubavi, radosti, dobrote i strpljivosti.

Osim što smo uskrsno vrijeme obilježili vjerskim sadržajima, u vrtiću smo provodili i kreativne aktivnosti kroz koje smo izrađivali zečiće, piliće, kokice, pisanice, pjevali smo pjesmice, čitali prigodne priče, pripremali dramatizacije i kratke predstave. Centre aktivnosti bogatili smo novim prigodnim igrama i poticajima s kojima djeca vrlo rado manipuliraju, istražuju te šire svoje spoznaje i stečeno znanje. Koristeći različite likovne tehnike djeca su se okušala u ukrašavanju pisanica, izradi čestitki i ukrasa za stvaranje blagdanskog ozračja u vrtiću. Svi smo uživali u ovom prekrasnom proljetnom buđenju i pripremi za Uskrs.

U danima prije blagdana već tradicionalno posjetili smo i naše drage velike prijatelje kojima smo prigodnim čestitkama i poklončićima poželjeli sretan i blagoslovljen Uskrs!