Odgojiteljice razveselile djecu prekrasnom predstavom

Odgojiteljice razveselile djecu prekrasnom predstavom

Objavljeno, 27. ožujka 2024.

U ožujku se obilježava nekoliko dana posvećenih kazalištu. Sve počinje 20. ožujka sa Svjetskim danom kazališta za djecu i mlade čiji je slogan „Povedite djecu u kazalište!“ 21. ožujka obilježava se Svjetski dan lutkarstva, a ovogodišnji moto je bio „Neka bude svjetlo!“. Datum 27. ožujka posvećen je Svjetskom danu kazališta još od 1962. godine kada je otvorena prva kazališna scena u Teatru nacija u Parizu.

Ovih nekoliko dana posvećenih kazalištu, odgojiteljice su približile djeci kroz igrokaze sa štapnim lutkicama i lutkicama zijevalicama, no kruna svega bila je predstava „Neposlušno mače“ koju su odgojiteljice pripremile na radost sve djece.

Jedno neposlušno mače živjelo je kod djevojčice te se jednog dana odlučilo zaputiti u šumu. U šumi se izgubilo, susrelo zeca, vjevericu, ježa i vranu, a što je kod njih radilo, što su mu rekli te tko mu je pomogao vratiti se kući, saznala je naša najmlađa, najveselija i najiskrenija publika. Vidjevši svoje „tete“, ali i prijatelje iz starije skupine „Leptirići“, djeci nije preostalo drugo nego zanimljivu i poučnu predstavu nagraditi ogromnim pljeskom i smijehom i tako za trud nagraditi svoje vrijedne odgojiteljice i prijatelje. Oduševljenje kod djece izazvale su odgojiteljice Iva, Tamara, Ana, Dajana, Martina i Marica, asistentica Maja te maleni glumci Gabriela i Luka, koji su svojim osmjesima i zahvalom pokazali koliko im znači pljesak i zadovoljstvo najmlađe publike. Svim sudionicima predstave iskreno čestitamo i zahvaljujemo na prekrasnoj predstavi.