Udruga za pomoć osobama s intelektualnim teškoćama „Latice“ iz Koprivnice u posjetu našem vrtiću

Udruga za pomoć osobama s intelektualnim teškoćama „Latice“ iz Koprivnice u posjetu našem vrtiću

Objavljeno, 24. travnja 2019.

24. travnja 2019. vrtić su, u pratnji predsjednice gđe. Nevenke Fuchs, posjetili korisnici i djelatnici Udruge za pomoć osobama s intelektualnim teškoćama „Latice“ iz Koprivnice.

Djeci srednje i starije odgojne skupine je pedagoginja Katarina Križić ispričala svoju priču „Vjeverica Vrkica“ koja govori o vjeverici koja je bila drugačija od ostalih vjeverica. Djeca su pozorno pratila priču i uočila što je to, što je vjevericu Vrkicu činilo drugačijom od ostalih vjeverica. Naučila su da je biti drugačiji ili različit ono što obilježava svakog od nas te da se međusobno prihvaćamo bez obzira na razlike. Kasnije su djeca u razgovoru s pedagoginjom Katarinom uočila da bez obzira na različitosti svi imamo i jako puno sličnosti, kao npr. svi volimo jesti, spavati, igrati se…

U nastavku aktivnosti djeca su podijeljena u tri skupine koje su dobile priču o vjeverici u obliku bojanke koju su oni trebali obojati i prepričati na svoj način. U ovaj dio aktivnosti uključila su se i djeca iz Udruge. Tako smo dobili tri posve nove priče te se izvrsno zabavili. Ovim druženjem i zajedničkom aktivnosti željeli smo djeci približiti djecu koja imaju određenih teškoća, ali ih one ne sprečavaju u igri, druženju i dobrom raspoloženju.