Sretan Dan očeva

Sretan Dan očeva

Objavljeno, 18. ožujka 2022.

Očevi u našim srcima imaju posebno mjesto!

Zato smo cijeli ovaj tjedan uoči blagdana svetog Josipa, kada se već tradicionalno obilježava Dan očeva, u znak zahvale, posvetili upravo njima.

Tim povodom provodile su se razne aktivnosti usmjerene na očeve te njihovu ulogu i važnost u obitelji i životu djeteta. Tako su djeca, potaknuta razgovorima, pričama, pjesmicama, fotografijama i drugim poticajima, imala priliku na različite načine izraziti svoje osjećaje prema svom tati. Djeca svih odgojnih skupina za svoje su očeve izradila i prigodan poklon.

U vrtićkim skupinama provedene su vjerske aktivnosti kroz koje su se djeca imala prilike susresti sa životom svetog Josipa, upoznavajući njegov lik i djelo kroz priče, slikovnice i pjesmu.

Svim očevima čestitamo njihov dan uz dio poruke pape Franje upućene svim očevima:

„Molim za vas milost da budete uvijek uz svoju djecu, puštajući ih da rastu, ali da im budete uvijek blizu, blizu! Ona vas trebaju, trebaju vašu prisutnost, trebaju vašu blizinu, vašu ljubav. Budite im poput svetog Josipa: budite im čuvari dok rastu u dobi, mudrosti i milosti. Čuvari na njihovu putu; odgojitelji i kročite s njima. I tom blizinom, bit ćete pravi odgojitelji! Hvala za sve što činite za svoju djecu: hvala! Od srca čestitam i želim sretan blagdan očeva.“

 

Kako bi što veselije proveli Dan očeva u ugodnom druženju sa svojim djetetom zajednički poslušajte prigodnu pjesmicu koju smo i mi svakodnevno slušali u vrtiću:

A fotografije provedenih aktivnosti pogledajte u nastavku: