Održana Vrtićka virovska prkačijada

Održana Vrtićka virovska prkačijada

Objavljeno, 10. svibnja 2019.

Dana 10. svibnja 2019. u sklopu „Virovske prkačijade“ u vrtiću je održana „Vrtićka virovska prkačijada“ koju su stihovima „Brašnjava priča” i pjesmom „Mamice su prkače pekli“ otvorila djeca starije odgojne skupine.

Otvorenju su prisustvovali zamjenik župana g. Ratimir Ljubić, načelnik g. Mirko Perok, zatim članovi stručnog i organizacijskog povjerenstva “Virovske prkačijade” na čelu s predsjednikom g. Draženom Đuriševićem i autorom i inicijatorom projekta g. Stjepanom Odobašićem.

Kako bi se Vrtićka virovska prkačijada mogla održati pozvali smo predstavnike vrtića iz naših okolnih općina koji su se, na našu veliku radost, i ove godine vrlo rado odazvali te su s nama tako bili predstavnici DV Bregunica Novo Virje, DV Košutica Ferdinandovac, DV Maslačak Đurđevac, DV Potočić Koprivnički Bregi, DV Bubamara Kalinovac, DV Pčelica Molve i naravno domaćeg vrtića Zrno iz Virja.

Njihov zadatak je bio da kroz pola sata izrade medenjake kao zadani prkač, a nakon toga predstave i prkač koji su sa sobom donijeli  prema vlastitom izboru iz svog vrtića.

U ocjenjivačkom povjerenstvu ove godine bili su gđa. Elizabeta Milanović Glavica, direktorica Turističke zajednice Središnja Podravina i članica stručno organizacijskog povjerenstva “Virovske prkačijade” te dva kuhara, točnije promotora kulinarstva Odjela za kulinarske promocije naše Podravke, g. Mišel Tokić i g. Zoran Delić.

Treći promotor kulinarstva g. Zlatko Sedlanić nam je nakon natjecateljskog dijela održao radionicu izrade tjestenine s Linoladom.

Na samom kraju ocjenjivačko povjerenstvo je obznanilo rezultate te su svi vrtići pobijedili čak u tri kategorije. Dvije kategorije su svim vrtićima zajedničke, a to su najfiniji i najuredniji prkač. Svaki vrtić je osvojio po još jednu nagradu tako je redom DV Maslačak Đurđevac imao najbrži prkač, DV Košutica Ferdinandovac – najljepši,  DV Bubamara Kalinovac – najoriginalniji,  DV Zrno Virje – najsočniji, DV Potočić Koprivnički Bregi – najslađi, DV Pčelica Molve – najscifraniji i DV Bregunica Novo Virje – najčokoladniji prkač.

Kroz cijelo vrijeme trajanja Vrtićke virovske prkačijade zabavljao nas je i medvjedić Lino koji nas je sve rasplesao i počastio s puno slatkih poklončića.

Bogatu fotogaleriju možete pogledati ovdje:

4. VRTIĆKA VIROVSKA PRKAČIJADA – 10.05.2019.