Međunarodni dan vodiča

Međunarodni dan vodiča

Objavljeno, 19. veljače 2021.

U sklopu svog ovogodišnjeg projekta “Mali turistički vodiči”, starija odgojna skupina “Leptirići” je u petak 19. veljače 2021.  obilježila Međunarodni dan turističkih vodiča (20.02.2021.).

Tim povodom su u suradnji s TZ područja Središnja Podravina, točnije direktoricom Elizabetom Milanović Glavica, obišli bližu okolicu vrtića jer su željeli naučiti nešto više o zanimanju turističkih vodiča. U ovom kratkom obilasku mališani su upoznali nekoliko zanimljivosti u neposrednoj blizini našeg vrtića poput sportskog parka, gdje su čuli zanimljivosti o najboljem hrvatskom biciklistu svih vremena, Virovcu Ivanu Levačiću, o uličnoj umjetnosti, muralima, umjetnicima koji se ‘skrivaju’ iza umjetničkih imena, o umjetnici Epohi i značenju murala na sportskoj dvorani te o parku i OŠ prof. Franje Viktora Šignjara Virje.

Ova vrtićka skupina još od jeseni prošle godine marljivo uči o vrijednosti čuvanja baštine, o povijesti njihovog zavičaja, o posebnosti prirode i drugim zanimljivostima. Zanimalo ih je kakvi sve vodiči postoje, kako ih se može prepoznati, što obično skrivaju u svojim torbama i trebaju li ići u posebnu školu da bi se mogli baviti ovim poslom, za što im služe kišobrani, zastavice, mikrofoni i druga pomagala i što sve piše na iskaznici jednog vodiča. Osim što su bili znatiželjni, pokazali su da ih jako zanima sve o njihovom mjestu, ali i pokazali koliko su toga već naučili uz pomoć svojih odgojiteljica.