Knjiga je najbolji prijatelj

Knjiga je najbolji prijatelj

Objavljeno, 25. travnja 2022.

Ovaj mjesec Narodna knjižnica Virje i Dječji vrtić Zrno Virje obilježili su važne datume za knjige i knjižnice. Od 2. travnja – Međunarodnog dana dječje knjige do 22. travnja – Dana hrvatske knjige, sve su vrtićke skupine posjetile knjižnicu. Ovaj mjesec posvećen našim najmlađim čitačima i knjigoljupcima završio je 25. travnja u sklopu Noći knjige, oblikovanjem funkcionalnog kutića knjižnice. Tako je vrtić na jedan dan dobio svoju knjižnicu i knjižničarku. Aktivnosti i čitanje priča ovaj put nije bilo upriličeno samo za vrtićku djecu, nego i za polaznike programa predškole te malene jasličare koji su oduševljeno uzimali i listali dobno prikladne slikovnice, a na zadovoljstvo odgojiteljica i knjižničarke i vrlo pažljivo ih vraćali na police.

Čitanje djeci od najranije dobi ključno je za razvoj predčitalačkih vještina koje su dio zdravog razvoja djeteta. Čitanje i pripovijedanje djeci potiče kognitivni i intelektualni razvoj djeteta, razvoj pamćenja, jezika, govora, komunikacije i koncentracije.

Nadamo se još mnogim zajedničkim i vrlo uspješnim suradnjama Narodne knjižnice Virje i našeg vrtića, a knjižničarki i ravnateljici Ivanki Ferenčić Martinčić hvala na svakoj pročitanoj slikovnici i zanimljivim aktivnostima koje nam vrlo rado osmišlja.