“I u mom Virju Vukovar svijetli”

“I u mom Virju Vukovar svijetli”

Objavljeno, 17. studenoga 2022.

Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje je državni blagdan koji obilježavamo 18. studenog u znak trajnog sjećanja na sve žrtve Domovinskog rata. U našem vrtiću se već tradicionalno, na preporuku Ministarstva znanosti i obrazovanja, provode aktivnosti vezane uz taj dan.

U posljednje vrijeme djeca, nažalost, često iz medija mogu čuti vijesti o ratu i ratnim stradanjima te smo s njima na primjeren način razgovarali kako se je to nekad događalo i u Hrvatskoj. Kroz razne aktivnosti djeca su naučila kako naša domovina ima svoj grb, himnu i zastavu. Promatrajući kartu Hrvatske saznala su gdje se nalazi Vukovar te koji su motivi i simbolika toga grada.

Djeca svih vrtićkih skupina su sa svojim odgojiteljicama 17. studenoga, dan uoči Dana sjećanja, prošetala do spomenika domovini i hrvatskim braniteljima te župne crkve gdje su se svi zajedno pomolili i zapalili svijeće za sve stradale u ratu.

Naš vrtićki hodnik je također zasjao zapaljenim svijećama te smo na taj način podržali inicijativu „I u mom gradu Vukovar svijetli“ odajući time počast svima koji su sudjelovali u obrani grada koji je simbol hrvatske slobode.