Donacija Crvenog križa

Donacija Crvenog križa

Objavljeno, 12. travnja 2021.

Prepoznavši potrebu za kontinuiranim podizanjem svijesti kod djece, mladih, njihovih roditelja odnosno skrbnika i djelatnika predškolskih i školskih odgojno-obrazovnih ustanova u Republici Hrvatskoj o važnosti procjene i podizanja razine sigurnosti u vrtićima i školama te potrebu za kontinuiranim stjecanjem i usavršavanjem znanja, vještina i kompetencija iz prve pomoći, pripremljenosti na izvanredne situacije i psihosocijalne podrške, Hrvatski Crveni križ je u razdoblju od studenog 2018. do siječnja 2021. s partnerima (dječjim vrtićima i osnovnim školama) provodio projekt „Sigurnije škole i vrtići“ financiran iz EU fondova u sklopu Erasmus+ programa, a uz podršku Agencije za odgoj i obrazovanje i odobrenjem Ministarstva znanosti i obrazovanja. Projekt se provodio u partnerstvu s nacionalnim društvima Crvenog križa Austrije, Bugarske, Sjeverne Makedonije, Srbije i Austrijskim Crvenim križem mladih.

Cilj projekta Sigurnije škole i vrtići je staviti naglasak na sljedeće teme: priprema za izvanredne situacije (poplave, potresi, ekstremni vremenski uvjeti, klimatske promjene), prva pomoć, sigurnost u školi/vrtiću, psihosocijalna podrška.

U sklopu projekta razvijena je online platforma koja nudi različite edukativne materijale, aktivnosti, alate i pozadinske informacije iz prethodno navedenih područja. Platforma je lako dostupan i koristan internetski alat s edukativnim materijalima i konkretnim aktivnostima koje odgojitelji, učitelji, nastavnici, stručni suradnici, volonteri i djelatnici društava Crvenog križa mogu koristiti i realizirati u svakodnevnom radu, a nalazi se na www.sigurnija-djeca.hck.hr

U svrhu poticanja društava Crvenog križa na suradnju sa školama i vrtićima s područja njihovog djelovanja te poticanja škola i vrtića na ostvarivanje prava na oznaku „Sigurna škola“ i „Siguran vrtić“ uslijed provedbe aktivnosti dostupnih na platformi, Hrvatski Crveni križ odlučio je podijeliti komplete prve pomoći i informativnog letka o projektu Sigurnije škole i vrtići.

Iz tog razloga je ovih dana i naš vrtić posjetila ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Đurđevac gđa. Marina Perica i uručila nam komplet prve pomoći.

Veliko HVALA ravnateljici i Crvenom križu na donaciji!