Djeca su ukras svijeta

Djeca su ukras svijeta

Objavljeno, 9. listopada 2020.

U sklopu Dječjeg tjedna, koji je ove godine počeo 5.10. i traje sve do 11.10., provodili smo aktivnosti u kojima smo se osvrnuli na prijateljstvo, emocije, dječja prava i potrebe.

Trajni ciljevi Dječjeg tjedna su: usmjeriti pozornost najšire javnosti prema ostvarivanju prava, potreba i aktivnosti s djecom i za djecu, organizirati u tim danima posebne i prigodno odabrane igre, priredbe i stvaralačke aktivnosti djece i za djecu.

Mi smo se uključili raznim aktivnostima, a izdvajamo počevši od onih najmlađih „Srčeka“ koji su dali svoj doprinos u prvim potezima bojicom te su svoje obojane dlanove lijepili na srca. Nešto malo starije „Bubamare“ radile su drvo prijateljstva, plakat “To smo mi” te se glazbeno izražavale na temu prijateljstva. „Ribice“ su napravile zastavu prijateljstva u obliku sunca te razgovarali o igri i dijeljenju igračaka, „Cvjetići“ su napravili cvijet prijateljstva  i svoje su osjećaje izražavali kroz boje, a „Leptirići“ su se osvrnuli na pravila ponašanja i bonton te izradila plakat na tu temu, a razgovarali su i o sličnostima i različitostima djece diljem svijeta.

Svaka se skupina posvetila razgovoru o zajedništvu, prijateljstvu, ljubavi, igri. Djeci se posebno sviđalo crtanje kredom po pločniku pa smo tako ukrasili i prilaz našem vrtiću.

Zaključili smo da svako dijete ima pravo na igru, ljubav, sreću te da to isto moramo dijeliti svima oko nas.