Dan hrvatske policije

Dan hrvatske policije

Objavljeno, 29. rujna 2023.

Kroz protekli tjedan upoznavali smo se sa zanimanjem policajca, pokušali saznati što oni sve rade, što imaju obučeno, u čemu se voze te na taj način obilježili današnji Dan hrvatske policije.

Najmlađa odgojna skupina „Srčeka“ o ovome zanimanju naučila je nešto uz brojne poticajne slike policije, policijskih vozila te prometnih znakova i pjesmice „Semafor“.

„Bubamare“ i „Ribice“ u sobi dnevnog boravka imale su poligon s prometnim znakovima. Ribice su bile vrijedne i napravile svoje policijske kape kako bi imali policajca koji će ih navoditi u prometnom poligonu te pratiti poštuju li sva pravila.

„Cvjetići“ i „Leptirići“ svoj prometni poligon imali su ispred ulaza vrtića. Tamo su autićem prolazili kroz poligon gdje je policajac provjeravao voze li brzo i poštuju li prometne znakove.

Cijeli se tjedan također crtalo, bojalo, izrađivali su se prometni znakovi od kolaža i policajci u različitim likovnim tehnikama. Posebno nas je razveselilo kada smo tijekom igre na dječjem igralištu ugledali policijski auto. Dva policajca stala su i pozdravila nas te naglasila kako provjeravaju poštuju li automobili prometna pravila.

S obzirom na to da je danas njihov dan, policija ima „pune ruke posla“ pa je svoj dolazak najavila u neko skorije vrijeme, čemu se svi jako veselimo.