Završne svečanosti u našem vrtiću

Završne svečanosti u našem vrtiću

Objavljeno, 12. lipnja 2019.

Ovih dana u našem je vrtiću posebno svečano, veselo i vrlo emotivno. Približio se kraj pedagoške godine, a s njim i oproštaj naših predškolaca od vrtićkih dana, svojih odgojiteljica i svih ostalih prijatelja s kojima su dijelili ove zanimljive dane svoga života.

Led su probila djeca srednje odgojne skupine „Cvjetići“ koji su prva stala pred najdražu publiku u srijedu 5.6.2019.. Program koji su osmislile odgojteljice Ana, Iva i Marica je bio koncipiran kao presjek rada kroz pedagošku godinu pa su se tako prisjetili slasne jeseni sa svim njezinim plodovima, hladne zime i božićne čarolije te proljetnog buđenja prirode. Priredbu su završili zanimljivom koreografijom kojom su uspjeli animirati i publiku da im se pridruži u plesu.

Dan kasnije, 6.6.2019. nastupila su djeca starije odgojne skupine „Leptirići“ koja su se oprostila od svojih vrtićkih dana i svojih odgojiteljica Marije i Marine lijepim stihovima i pjesmama o vrtiću, školi, prijateljstvu i ljubavi, a posebno zanimljiva je bila dramatizacija o siromahu Iveku, koji se htio oženiti lijepom Maricom, ali je bio jako siromašan pa mu je bila potrebna pomoć dobrih ljudi kako bi ostvario svoj naum i oženio je. Tijekom cijelog programa izmjenjivali su se ponos i sjeta sviju, od djece, roditelja do odgojiteljica. Odgojiteljica Marija se u završnom govoru vrlo emotivno oprostila od još jedne generacije predškolaca pred kojima je novo životno poglavlje, polazak u školu. Letite sretno, dragi naši „Leptirići“.

Sljedeća na redu su bila djeca mlađe odgojne skupine „Ribice“ i njihove odgojiteljice Kristina i Klara. Oni su nas u utorak 11.6.2019. svojom priredbom poveli na more i najavili dugo toplo ljeto te uživanje u suncu, moru, kupanju i odmoru. Obzirom na njihovu dob svojim recitacijama i pjesmama ganuli su publiku pa je i ovdje bila pokoja suza u oku, radosnica naravno.

Ciklus završnih svečanosti zatvorila su djeca jasličke skupine „Srčeka“. Najmlađi i najslađi po prvi put su se susreli s nastupom pred roditeljima. Odgojiteljice Željka i Tamara su za roditelje pripremile i iznenađenje tako što su jedan jaslički dan prikazale uz pomoć vrlo simpatičnih i zanimljivih filmova i fotografija koje su snimale kroz godinu.

Naravno da je u takvim prilikama najvažnije bilo druženje djece, roditelja i djelatnika vrtića. Uz grickalice, sokove i neizostavan sladoled, nakon svake priredbe zadržali smo se svi zajedno na vrtićkom igralištu u igri i razgovoru.  Još jednu pedagošku godinu smo uspješno priveli kraju, još jednu generaciju mališana ispratili u školu te se sada svi veselimo dugom toplom ljetu i novim izazovima nove pedagoške godine.

Bogatu fotogaleriju pogledajte na sljedećoj poveznici:

Završne svečanosti 2019.