Vrtićanci sudjelovali na 18. Olimpijskom festivalu Dječjih vrtića u Đurđevcu

Vrtićanci sudjelovali na 18. Olimpijskom festivalu Dječjih vrtića u Đurđevcu

Objavljeno, 27. svibnja 2019.

U subotu, 25. svibnja 2019. u Đurđevcu je održan 18. Olimpijski festival dječjih vrtića. Na Olimpijskom festivalu su sudjelovali mališani iz 6 dječjih vrtića: „Pčelica“ Molve, „Bregunica“ Novo Virje, „Košutica“ Ferdinandovac, „Bubamara“ Kalinovac, „Maslačak“ Đurđevac i naravno našeg vrtića „Zrno“ Virje.

Nakon svečanog mimohoda svih ekipa, polaganja olimpijske prisege natjecatelja, donošenja olimpijske baklje i „paljenja“ olimpijskog plamena započelo je natjecanje u kojem su uživala sva djeca i njihove odgojiteljice.

Djeca starije odgojne skupine našeg vrtića natjecala su se u 4 atletske discipline u konkurenciji dječaka i djevojčica – trčanju na 40m, bacanju loptice u daljinu, skoku u dalj i štafetnom trčanju, a nakon ovih disciplina slijedilo je natjecanje u nogometu za djevojčice i dječake.

Mali sportaši iz Virja pokazali su se kao odlični natjecatelji i na kraju se kući vratili sa sljedećim medaljama: brončanim medaljama u trčanju na 40m (Iva i Antonio), zlatnom medaljom u štafeti 4x20m (Erika, Tena, Ena, Marija), srebrnom medaljom u štafeti 4x20m (Tin, Fran, Mateo, Andrej), brončanom medaljom u bacanju loptice (Petar), srebrnom medaljom u skoku u dalj (Davor) te brončanom medaljom u malom nogometu (Tena, Erika, Klara, Viktorija, Ema, Ena, Tia, Ena).

Čestitke malim sportašima i njihovim odgojiteljicama na izvrsnim rezultatima!!

Kroz ovakvo natjecanje najmlađi uče poštivati pravila igre, druge natjecatelje i službene osobe, stječu prijateljstva i samopouzdanje te razvijaju trpeljivost, kao i duh fair playa i nenasilja.