Vrtićanci sudjelovali na 17. Olimpijskom festivalu dječjih vrtića u Đurđevcu

Vrtićanci sudjelovali na 17. Olimpijskom festivalu dječjih vrtića u Đurđevcu

Objavljeno, 28. svibnja 2018.

U subotu, 26. svibnja 2018. u Đurđevcu je održan 17. Olimpijski festival dječjih vrtića. Na Olimpijskom festivalu su sudjelovali mališani iz 5 dječjih vrtića: “Bregunica” Novo Virje, “Bubamara” Kalinovac, “Pčelica” Molve, “Maslačak” Đurđevac i “Zrno” Virje.

Nakon svečanog mimohoda svih ekipa, polaganja olimpijske prisege natjecatelja, donošenja olimpijske baklje i „paljenja“ olimpijskog plamena započelo je natjecanje u kojem su uživala sva djeca i njihove odgojiteljice.

Djeca starije odgojne skupine našeg vrtića natjecala su se u 4 atletske discipline u konkurenciji dječaka i djevojčica – trčanju na 40m, bacanju loptice u daljinu, skoku u dalj i štafetnom trčanju, a nakon odigranih ovih disciplina slijedilo je natjecanje u nogometu za djevojčice i dječake.

Kroz ovakvo natjecanje najmlađi uče poštivati pravila igre, druge natjecatelje i službene osobe, stječu prijateljstva i samopouzdanje te razvijaju trpeljivost, kao i duh fair playa i nenasilja.

Mali sportaši iz Virja pokazali su se kao odlični natjecatelji i na kraju se kući vratili sa zlatnom medaljom u skoku u dalj, brončanom medaljom u bacanju loptice te su i djevojčice i dječaci osvojili srebrne medalje u štafeti 4x20m.

Čestitke malim sportašima na izvrsnim rezultatima!!