Volim te, tata!

Volim te, tata!

Objavljeno, 19. ožujka 2024.

19. ožujak poseban je dan za očeve. Toga dana slavi se očinstvo i utjecaj očeva u društvu. Stoga je pravo vrijeme za obradovati svoga oca!

U odgojnim skupinama djeca su razgovarala o svojim očevima, o vremenu koje provode s njima, što zajedno rade te koji superheroj je njihov tata. Djeca su samo potvrdila važnost očinske figure u njihovim životima te opisivala sve lijepe trenutke koje provode zajedno sa svojim tatom. Raznim pričama, stihovima, slušanjem i pjevanjem poznatih pjesmica poput „Tata kupi mi auto“, „Bila mama Kukunka, bio tata Taranta“, „Kad je tata tu, sve je juhuhu…“ i drugim poticajima, djeca su imala priliku na različite načine izraziti svoje osjećaje i iskustva povezana sa svojim ocem.

Aktivnosti su bile usmjerene na očeve, njihovu ulogu i važnost u obitelji i životu djeteta. Vrijedne ručice naših mališana zajedno sa svojim odgojiteljicama izradile su čestitke koje su na kraju dana poklonili svojim očevima i time ih obradovali.

U skupinama u kojima se provodi i vjerski odgoj djece, provedene su aktivnosti na temu svetog Josipa kojom smo djeci približili dobrotu sveca koju pokazuje u ljubavi i brizi za Isusa i Mariju.

Moj tata

Moj tata vitez je snažan koji je meni jako važan.

Odgovara na moja pitanja luda i vjeruje sa mnom u mnoga čuda.

Igramo zajedno sve igre razne i  nikad nemamo dane prazne.

Moj tata me uči da budem svoj, a ja ga volim jer on je moj.

(Josipa Franjić – Radulović)

 

DRAGI OČEVI, SRETAN VAM VAŠ DAN!