Virovski vrtić posjetili prijatelji iz DV Sv. Josipa iz Koprivnice

Virovski vrtić posjetili prijatelji iz DV Sv. Josipa iz Koprivnice

Objavljeno, 26. travnja 2018.

U srijedu, 25.04.2018. naš vrtić bio je domaćin djeci i odgojiteljicama Dječjeg vrtića Sv. Josipa iz Koprivnice.

Zajedničko vrijeme iskoristili smo za mnoštvo različitih aktivnosti. Najprije smo se poigrali u vrtiću i dobro istražili prostor soba svih odgojnih skupina, a igra je kasnije nastavljena na vanjskom i unutarnjem igralištu.

Nakon slasnog ručka i slatkog deserta djeca iz Sv. Josipa i starija skupina virovskih mališana krenula su u centar Virja gdje su najprije posjetili stomatološku ordinaciju dr.med.dent. Ivane Anić Podravec, koja je i majka dvojice dječaka koji pohađaju vrtić iz Koprivnice. Nakon boravka u ordinaciji i upoznavanja sa zanimanjem stomatologa, odšetali smo do zgrade Stare škole gdje smo imali prilike sudjelovati na vrlo zanimljivoj pričaonici o Sv. Martinu koju je za nas pripremila ravnateljica knjižnice Ivanka Ferenčić Martinčić. Obišli smo i stalni postav Zavičajnog muzeja Virje u kojem su djeca mogla vidjeti preko 1500 predmeta iz povijesti Virja, a najveći broj njih pripada etnografskoj zbirci koja prezentira običaje ljudi našega mjesta.

S velikim nestrpljenjem djeca su dočekala i zadnju postaju naše šetnje mjestom, a to je Crkva Sv. Martina u neposrednoj blizini knjižnice i muzeja. Ulaskom u Crkvu djeca su utihnula i sa zanimanjem poslušala s. Gabrijelu koja im je ukratko predstavila zaštitnika Župe  i ostale svece koji se nalaze na pokrajnjim oltarima. Zajedno smo se zatim pomolili i otpjevali pjesmu „Mi želimo uzdić’ Isusa“ te u tišini napustili ovo sveto mjesto.

Šetnjom natrag do vrtića polako smo se oprostili od svojih prijatelja s kojima smo proveli divan dan. Želja nam je svima da se dogodi još ovakvih susreta u budućnosti.

Kako bi ovaj divan susret djeca još bolje upamtila Općina Virje je svoj djeci iz ovih dvaju vrtića poklonila majicu s natpisom „Vrtićka virovska prkačijada“ te im se ovim putem još jednom od srca svi zahvaljujemo.