“Vidi i klikni”

“Vidi i klikni”

Objavljeno, 26. listopada 2018.

Prometno edukativna akcija HAK-a „Vidi i klikni“ predstavljena je 26. listopada 2018. u Dječjem vrtiću „Zrno“ Virje  djeci starije odgojne skupine i polaznicima programa predškole.

Program je namijenjen djeci od šest i sedam godina starosti i provodi se u predškolskim skupinama vrtića i prvim razredima osnovnih škola, a realiziraju ga certificirani stručnjaci Hrvatskog autokluba.

Za realizaciju programa koriste se najsuvremenije metode – učenje kroz činjenje, rad, igru i osobno iskustvo – pokazivanjem i vježbanjem. Program se odvija uz pomoć didaktičkih pomagala, automobila na napuhavanje i električnog automobila kao kulise. Obuhvaća vježbanje pravilnog korištenja nogostupa, uočavanje prometnih svjetala, propisno prelaženje ceste korištenjem pješačkog prijelaza, simulacija prelaska u situaciji kada nailazi automobil, vježbanje vizualnog kontakta i komunikacije s vozačem, upoznavanje s rizicima prelaska ceste između parkiranih automobila, propisno i pravilno sjedenje u automobilu, korištenje dječjih sjedalica i sigurnosnih pojaseva u automobilu.