Teniska igraonica

Teniska igraonica

Objavljeno, 14. lipnja 2023.

U srijedu, 14. lipnja 2023. treneri Teniskog kluba Đurđevac, Mario Lončarić i Karlo Capek, održali su vrlo zanimljivu tenisku igraonicu kojoj je glavni cilj bio razvijanje motoričkih sposobnosti kod djece, ali su ujedno djeca dobila priliku i isprobati neke teniske vještine i tehnike.
Kao što se u svakom sportu najprije potrebno dobro zagrijati, tako je i ova igraonica počela zagrijavanjem, odnosno trčanjem po bijelim linijama na terenu. Potom su uslijedile jednostavnije vježbe oblikovanja te vježbe razgibavanja s lopticama i vođenja loptica reketom pa sve do složenijih i kompliciranijih vježbi kao što je pravilno baratanje reketom i lopticom. Natjecateljske igre koje su uslijedile, poput trčanja za obručima i lopticama, pobudile su u djeci pravi natjecateljski duh.
Na kraju igraonice dječak David koji trenira tenis je i zaigrao tenis protiv svog trenera, dok su ostala djeca dala podršku i navijala za svog prijatelja iz skupine.
Nakon ove zanimljive igraonice djeca ne skrivaju svoje oduševljenje te su se još više zainteresirala za ovaj sport i poželjela jednoga dana postati pravi tenisači. Zahvaljujemo trenerima Mariu i Karlu na kreativno osmišljenom i zabavnom treningu te na izdvojenom vremenu.