Sveti Nikola razveselio mališane

Sveti Nikola razveselio mališane

Objavljeno, 6. prosinca 2022.

U vrtiću ovih dana vlada posebno, toplo ozračje. Predblagdanska atmosfera u punom je sjaju, a prije nego stigne Božić, djeca su željno iščekivala dolazak njihovog omiljenog sveca – sv. Nikolu. Vrtićanci su se u čast njegovom dolasku već prošlog tjedna posvetili raznim aktivnostima – od pjevanja pjesmica, recitacija, čitanja prigodnih slikovnica i priča o svetom Nikoli, a sve to popraćeno je bilo i zanimljivim likovnim aktivnostima, od kojih se najviše istaknula izrada čizmica.

Odgojiteljice su s djecom razgovarale o lijepom ponašanju i činjenju dobrih djela – baš kao što je to i sveti Nikola činio. Negdje u pozadini cijele priče o Nikoli krije se uvijek i krampus, a djeca su kroz razgovor došla do zaključka kako on uopće ne mora dolaziti u vrtić jer su bila jako dobra!

Sveti Nikola je iz tog istog razloga jednostavno morao posjetiti vrtić pa je tako u utorak, 6. prosinca, pokucao na vrata vrtića uz neizostavne zvukove zvončića. Za njim je ipak išao i krampus, koji se očito samo došao uvjeriti da u ovom vrtiću nije nikome potrebno dijeliti šibe. Vidno uzbuđeni vrtićanci i polaznici predškole su tako u prijepodnevnim satima primili svoje zaslužene poklončiće u vrtićkome holu te u znak ljubavi i zahvalnosti svetom Nikoli otpjevali pjesmice i recitirali stihove koje su marljivo vježbali prošlog tjedna.

Isto tako, za svu djecu s područja Općine Virje koja ne idu u vrtić, sveti Nikola je također pripremio poklone koje je podijelio u svom vrtićkom uredu od 13 do 14 sati. Moramo priznati da je Nikola imao pune ruke posla te da mu do druge godine treba mali odmor!