Sveti Nikola i krampus stigli i u Virje

Sveti Nikola i krampus stigli i u Virje

Objavljeno, 6. prosinca 2023.

„Sveti Niko svijetom šeta, traži djecu svoju, jer za svako dobro dijete ima stvarcu koju.

Trala-lala-lala-la doć’ će sveti Nikola, trala-lala-lala-la doć’ će sveti Nikola.“

Stihovi su ovo pjesmice koja se ovih dana, uz razne druge pjesmice o djeci najdražem svecu, pjevala u našem vrtiću. Iščekujući svetog Nikolu djeca su izrađivala čizmice, bojala i crtala svetog Nikolu, ali i krampusa, pričala i čitala slikovnice o svom omiljenom svecu te odgojiteljicama otkrila što bi htjela od darova dobiti u čizmici.

6. 12. je stigao pa je i naš vrtić posjetio sveti Nikola. Djeca svih odgojnih skupina, kao i polaznici programa predškole, pozvala su ga i obradovala pjesmicama i recitacijama. Ipak nije došao sam. Stigao je i krampus provjeriti ima li kakvog posla i za njega, no brzo je vidio da u našem vrtiću nema što raditi te da se bespotrebno mučio s dolaskom. Krampus je ostao po strani, a djeca su dočekala najdraži dio, podjelu darova. Sveti Nikola nije štedio te su vrećice bile teške i pune raznim grickalicama i slasticama. S velikim osmijesima na licima sva djeca fotografirala su se zajedno sa svetim Nikolom.

Sveti Nikola nije zaboravio ni na ostalu djecu iz općine Virje, koja nisu polaznici dječjeg vrtića. Djeca su svoje darove dobila od 13 do 14 sati i jako se obradovala.

Na kraju, svetom Nikoli želimo poručiti: „Hvala ti najdraži sveče, odmori do iduće godine te nas ponovno posjeti. Željno te iščekujemo i obećavamo da ćemo i dalje biti dobri i poslušni!“.

 

Pogledajte kako smo se proveli sa svetim Nikolom i krampusom!

 

 

 

 

Nikolinje 2023.