Sveti Niko svijetom šeta

Sveti Niko svijetom šeta

Objavljeno, 4. prosinca 2020.

Cijeli smo tjedan marljivo radili i  dozivali svetog Nikolu. Sve prostore i panoe smo ukrasili lijepim radovima kako bi sveti Nikola kada dođe vidio koliko ga volimo. Napokon nam je u petak, 04.12.2020., stigao naš najdraži gost i to opet u pratnji svojeg vjernog prijatelja krampusa.

Malenim jasličarima, našim “Srčekima” su sveti Nikola i krampus došli samo na vrata i na brzinu im ostavili slatke darove koje su zaslužili.

“Bubamare” su pokazale puno hrabrosti pa se i sveti Nikola kod njih dulje zadržao i podijelio darove nakon vesele pjesmice “Darove nam Niko daj”.

„Cvjetići“ su ga dočekali prigodnom recitacijom „Sveti Nikola“ i pjesmicom „Nikolin dan“. Svi su uzbuđeno primali poklone i hrabro se družili s krampusom.

„Leptirići“ su ga dočekali sa pjesmom „Dođi sveče mili“. Svetom se Nikoli jako svidjela ova pjesma pa se i on pridružio pjevanjem, dok je krampus veselo zaplesao.

I mala je škola jedva dočekala ovog omiljenog sveca, oni su kroz recitaciju „Sveti Nikola donesi mi“ rekli što bi sve htjeli dobiti.

Zanimljivo je da krampus gotovo nikome nije dijelio šibe i da nije imao puno posla, što znači da su sva djeca bila jako dobra.

Za svu djecu iz cijele naše Općine, koja nisu polaznici redovitog vrtićkog programa, bila je organizirana podjela poklona od 12 sati ispred našeg vrtića.

 

Fotogaleriju možete pogledati na sljedećem linku:

NIKOLINJE 2020.