Projekt Ruksak (pun) kulture u vrtiću

Projekt Ruksak (pun) kulture u vrtiću

Objavljeno, 14. studenoga 2017.

Ruksak (pun) kulture je umjetničko-edukativni program vezan uz umjetnost i kulturu, a u hrvatskim vrtićima i školama provode ga stručnjaci autori različitih umjetničkih praksi (književnici, likovni, kazališni, glazbeni, plesni, filmski i drugi umjetnici te studenti umjetničkih akademija). Tako je naš vrtić u ponedjeljak, 13. studenoga 2017. godine u sklopu projekta „Ruksak (pun) kulture“ posjetila jazz glazbenica i glazbena pedagoginja Melita Lovričević te održala glazbenu radionicu pod nazivom „Alkemija glasa i zvuka – izrazi svoj glas, izrazi svoj stav“ na kojoj su sudjelovale srednja i starija mješovita vrtićka skupina.

Djeca su sviranjem i pjevanjem sudjelovala u zajedničkom pričanju bajke „Kako je Potjeh tražio istinu“ hrvatske književnice Ivane Brlić Mažuranić, a umjetnica je kroz više od dva sata djeci omogućila jedinstveno iskustvo sviranja i slušanja kalimbe, lire i različitih perkusija te im pružila uvid u Orffov instrumentarij, elemente narodne glazbe te mnogo improvizacije u onomatopeji, jeci i tišini.

Nadamo se da će naš vrtić i u budućnosti dobiti mogućnost sudjelovanja u ovom dragocjenom projektu jer smo ove godine uz koprivnički vrtić „Igru“ jedini vrtić u županiji kojem je odobreno sudjelovanje u projektu „Ruksak (pun) kulture“.