Preventivno edukativna akcija HAK-a „Vidi i klikni“

Preventivno edukativna akcija HAK-a „Vidi i klikni“

Objavljeno, 26. veljače 2024.

U ponedjeljak, 26. veljače 2024., vrtić su posjetili djelatnici HAK-a kako bi za djecu starije odgojne skupine “Leptirići” te djecu polaznike predškole proveli preventivno edukativnu akciju „Vidi i klikni“.

Djeca polaskom u školu postaju aktivni sudionici u prometu te ih ova edukacija na zanimljiv interaktivan način upoznaje s pravilima ponašanja u prometu te opasnostima s kojima se mogu sretati u prometu u svojstvu pješaka ili pak putnika u vozilu.

Djeca kroz program „Vidi i klikni“ usvajaju praktične informacije i znanja o sigurnom načinu ponašanja u prometu, korištenju sigurnosnog pojasa, prepoznavanju opasnosti kojima su djeca izložena u prometu, korištenju nogostupa, sigurnom prelasku ceste, rizicima prelaska ceste između parkiranih automobila, prepoznavanju znakova koje u prometu daju vozači automobila (pokazivači smjera), uspostavi vizualnog kontakta – komunikacije (pješak – vozač).

Najzanimljiviji dio akcije bio je kada su djeci uz pomoć lutka imenom „Haki“ na praktičan način prikazali što se događa pri nepropisnom sjedenju u automobilu te nekorištenju sigurnosnih pojaseva, a što kada lutak radi sve po propisima.