Policijski dan u vrtiću

Policijski dan u vrtiću

Objavljeno, 13. rujna 2017.

U četvrtak, 05. listopada 2017. g. djeca starije odgojne skupine „Leptirići“ i djeca polaznici programa predškole, u sklopu Tjedna cjeloživotnog učenja, posjetili su Narodnu knjižnicu Virje u pratnji policijskih službenica odsjeka za sigurnost cestovnog prometa. Tijekom šetnje djeca su  naučila kako na siguran i pravilan način prijeći cestu te najvažnija prometna pravila i znakove za pješake i bicikliste.

Knjižničarka Ivanka Ferenčić Martinčić za djecu je pripremila priču „Karlova velika pustolovina“ kojom je djeci  skrenula pozornost na važnost odgovornog ponašanja pješaka u prometu i podsjetila ih na važna pravila koja su naučili tijekom šetnje sa policijskim službenicama.

Po povratku u vrtić djecu su dočekali službenici interventne  jedinice policije koji su njima i djeci ostalih vrtićkih skupina pokazali policijsku opremu i uređaje koje koriste u svom radu. Najveće zanimanje kod djece pobudilo je policijsko vozilo koje su djeca također imala prilike razgledati.

U poslijepodnevnim satima, isti taj dan, za roditelje djece polaznika vrtića bilo je organizirano edukativno predavanje „Sigurnost djece u prometu“ s ciljem ukazivanja na važnost korištenja sigurnosnog pojasa i autosjedalica za djecu. Voditeljica vrlo zanimljivog i korisnog predavanja, policijska službenica Ivanka Vusić, pokazala je prisutnima kako se na pravilan način trebaju koristiti sigurnosni pojas i autosjedalica.