Policijski dan u vrtiću

Policijski dan u vrtiću

Objavljeno, 10. listopada 2019.

Dolazak djelatnika Policijske uprave Koprivničko – križevačke u naš vrtić uvijek prati zanimljiva prezentacija njihovog rada. Tako je bilo i danas, 10.10.2019. kad su nas posjetili policijski službenici Ivanka Vusić, Ivan Kapić i Miloš Pavičević. Unatoč lošem vremenu pronašli smo način da nam policajci Ivan Kapić i Miloš Pavičević prezentiraju policijsko vozilo – presretača te da ga izbliza vidimo, a posebno zanimljiva nam je bila kamera u prednjem dijelu vozila i monitor u prtljažniku. Vidjeli smo snimku nesavjesnih vozača koji prevelikom brzinom voze našim cestama i na taj način ugrožavaju svoje živote i živote ostalih sudionika u prometu.

Policajci su djeci objasnili kako se sigurno voziti u automobilu, govorili su o važnosti vožnje u autosjedalici i to na stražnjem sjedalu u automobilu te o iznimnoj važnosti korištenja sigurnosnog pojasa kod djece, ali i odraslih. Djeca su još imala prilike vidjeti aparat za mjerenje alkoholiziranosti vozača (dreger) te policijsku palicu “STOP POLICIJA”, kao i rekvizite koje imaju policajci – lisice, sprej, pištolj te spremnik za metke. Sve ovo izazvalo je puno interesa kod djece koja su imala puno pitanja za goste.

Nakon prezentacije vozila, edukativnu radionicu o sigurnosti u prometu održala je policajka Ivanka Vusić koja je na zanimljiv način djeci objasnila kako se sigurno kretati u prometu. Svoju prezentaciju je vrlo vješto povezala s pričom o poštanskim markama, razglednicama, pismima pa smo tako na jedan drugačiji i zanimljiv način obilježili i Dan Hrvatske pošte koji je upravo danas, a za kraj druženja djeci su podijeljene razglednice “Dijete u autu”.

Sve ove akcije koje odrađujemo u suradnji s djelatnicima PU Koprivničko-križevačkom rezultirale su time da djeca vrlo opušteno i otvoreno razgovaraju s policajcima, bez straha ili nelagode od uniformi na što smo ponosni.