Obilježen Dan hrvatske pošte

Obilježen Dan hrvatske pošte

Objavljeno, 10. listopada 2018.

U srijedu, 10. listopada 2018., povodom Dana Hrvatske pošte, djeca srednje i starije vrtićke skupine sa svojim su odgojiteljicama posjetila poštanski ured Hrvatske pošte u Virju, dok su prijatelji iz mlađe skupine aktivnosti vezane uz poštu proveli u vrtiću.

U pošti su djeca mogla vidjeti i čuti što je sve potrebno imati da bi mogli poslati pismo te kako izgleda poštanska markica, pismo, paket, poštanski sandučić i slično, a susreli su se kratko i s poštarom. U uredu su djeca dobila prigodne razglednice i uvijek dragi slatkiš. Djecu mlađe skupine razglednice su dočekale i iznenadile u poštanskom sandučiću kojeg su sa svojim odgojiteljicama išli otvoriti čim su vidjeli da je stigao poštar Tomislav na motoru, a naše predškolce u njihovoj sobi je po povratku iz pošte dočekao i iznenadio paket s radnim listićima kako bi se još bolje i brže pripremili za školu.

Djeca svih odgojnih skupina kući su, za uspomenu na ovaj dan, ponijela razglednice – bojanke koje će kod kuće obojati svojim najdražim bojama.