Obilježavanje 65. obljetnice predškolskog odgoja u Virju i 25. obljetnice Dječjeg vrtića Zrno Virje

Obilježavanje 65. obljetnice predškolskog odgoja u Virju i 25. obljetnice Dječjeg vrtića Zrno Virje

Objavljeno, 18. studenoga 2019.

U petak, 15. studenoga 2019. naš vrtić je proslavio dvije važne obljetnice – 65 godina postojanja vrtića u Virju te 25 godina od osnutka Dječjeg vrtića Zrno Virje kao samostalne ustanove. Svečanost je organizirana u suradnji s Društvom „Naša djeca“ Virje, inače osnivačem prvog vrtića u Virju daleke 1954. godine.

Na početku programa predsjednica DND-a Virje Danijela Večenaj i ravnateljica vrtića Maja Šobak kratko su se osvrnule na povijest DND-a i predškolskog odgoja u Virju, nakon čega se okupljenima prigodno obratio i načelnik Općine Virje g. Mirko Perok pohvalivši rad DND-a i DV Zrno Virje te im zaželjevši na kraju mnogo uspjeha i u daljnjem radu.

Prekrasan program svom vrtiću za rođendan su pripremila djeca mješovitih skupina „Leptirići“ i „Cvjetići“ te polaznici kraćeg programa ranog učenja engleskog jezika sa svojim odgojiteljicama, a program se temeljio na tri programa koja vrtić nudi uz redoviti program – program folklorno plesne igraonice, program katoličkog vjerskog odgoja i program ranog učenja engleskog jezika. Svojim nastupima oduševili su publiku koja ih je u više navrata nagradila gromoglasnim pljeskom. Uz njih program su pripremili i članovi kreativne skupine Iskrice.

Pri samom kraju programa pravo iznenađenje su priredili predstavnici 25 generacija koje su kroz posljednjih 25 godina pohađali Dječji vrtić Zrno Virje. Oni su za okupljenu mnogobrojnu publiku otpjevali „Što se u vrtiću radi“ uz pratnju odgojiteljice Marije Bušić koja je sve do jednom bila „teta“, zatim je uslijedio ples „Hoki poki“, a potom i dramatizacija „Avanture maloga Juju“.  Svojim uključivanjem u program su pokazali koliko su voljeli svoj vrtić, odnosno koliko ga još uvijek vole. Zahvalni smo im što su nam se pridružili i svojim izvrsnim nastupom oduševili sve okupljene te uljepšali rođendan svom vrtiću.

A kako bi ovo bio pravi rođendan pobrinula se kompanija s velikim srcem „Podravka“ i jedan jako dragi prijatelj vrtića g. Dražen Đurišević koji su nas na samom kraju razveselili svojim poklonom – velikom, prekrasnom i prefinom tortom kako bi se počastili mi, ali i svi naši dragi gosti. Hvala im i ovom prilikom na toj prelijepoj gesti.

 

Bogatu fotogaleriju pogledajte na sljedećoj poveznici:

MARTINJSKI DANI OPĆINE VIRJE 2019. – Obilježavanje 65. obljetnice predškolskog odgoja u Virju i 25. obljetnice Dječjeg vrtića Zrno Virje