Maškare

Maškare

Objavljeno, 21. veljače 2023.

… Stigli dani karnevala, vrijeme smijeha, vrijeme šala, za sve maske divni dani, veseli i razigrani…

Protekla dva dana u našem vrtiću obilježili smo upravo to vrijeme smijeha i šala te su prostorima vrtića zavladale vesele i šarene maškare. S veseljem su u vrtić dolazile razne princeze, superjunaci, klaunovi, gusari, kauboji, životinje velike i male i mnogi drugi likovi.

Staro je vjerovanje da se maskama ljudi štite od nesreće, zla i svega onoga čega se boje. Maskiranje i preoblačenje u razne likove prilika je da dijete iznese svoje strahove i suoči se s onime čega se boji i plaši. Za djecu maske predstavljaju izraz snage, moći, ljepote, kao i osjećaj veselja i slobode što taj dan mogu biti netko drugi.

Pjesmom, plesom, veseljem, izradom raznih maski i zanimljivim igrokazima odgojiteljice su s djecom obilježile ove radosne karnevalske dane. Posebno veselje zavladalo je među djecom kada su se sve odgojne skupine i djeca polaznici programa predškole okupili u prostoru hola te je ples pod maskama mogao i početi!  Veseli zvuci i dječji smijeh odzvanjali su cijelim vrtićem tokom cijelog prijepodneva.

Na kraju ovog veselog dana smo se svi počastili ukusnim krafnama, bez kojih maškare nikako ne mogu proći!

“Danas je fašnik, veseli dan,

dajte nam nešto, idemo van!

Vesele tu smo maškare mi,

pjevajte s nama zajedno svi.

Ludujmo, plešimo, pjevajmo u glas,

nek radost prati i vas i nas!”