Martinjski dani Općine Virje

Martinjski dani Općine Virje

Objavljeno, 12. studenoga 2019.

U sklopu ovogodišnjih Martinjskih dana Općine Virje polaznici našeg vrtića sudjelovali su u raznim događanjima i aktivnostima:

Kajkavski etnografski kviz

U srijedu, 6.11.2019., polaznici mješovite odgojne skupine „Leptirići“ su zajedno sa svojim vršnjacima iz DV Bregunica Novo Virje i DV Vrapčić, podružnica Bambi Ždala nastupili na 26. Kajkavskom etnografskom kvizu u Osnovnoj školi prof. Franje Viktora Šignjara Virje i svojom dramsko scenskom igrom pod nazivom „Virovska prkačijada“ oduševili i nasmijali brojne goste.

Martinjska pričaonica za predškolce

U četvrtak, 7.11.2019. u Narodnoj knjižnici Virje održana je Martinjska pričaonica za predškolce. Nakon zanimljive „Priče o vitezu i Martinu“ djeca su se mogla poistovjetiti sa likovima iz priče te su imala priliku jahati konja u mjesnom parku, a to su im omogućili članovi udruge „Virovski konjanici“.

Povorka oldtajmer traktora ulicama Virja

U petak, 8.11.2019. djeca svih vrtićkih skupina su sa svojim odgojiteljicama pogledala povorku oldtajmer traktora ulicama Virja te uživala u zanimljivim starim traktorima kakve rijetko kad imaju prilike vidjeti na cesti ili na polju. Osobito su ih razveselili slatkiši koje su tom prilikom dobili od sudionika povorke.

Martinjske etno igre za djecu i odrasle

Istog dana su se u organizaciji Društva naša djeca Virje održale i 4. Martinjske etno igre za djecu i odrasle na kojima su sudjelovala djeca mješovite odgojne skupine „Leptirići“. Nakon početnog razgibavanja, djeca su se podijelila u dvije natjecateljske skupine. U prvoj igri natjecali su se u igrama spretnosti, a druga igra bila je organizirana kao štafetna igra s preprekama. Djeci nije bio važno tko je pobijedio, a tko izgubio jer su se svi lijepo zabavili i dobro razgibali!

Martinjski sajam rukotvorina i domaćih proizvoda

Odgojiteljice našeg vrtića sa svojim su prekrasnim rukotvorinama sudjelovale na ovom hvalevrijednom sajmu i posjetiteljima prezentirale ručno izrađene predmete i ukrase.

Svečana povorka kroz mjesto

Na sam dan sv. Martina, 11.11.2019., polaznici mješovite odgojne skupine „Leptirići“ su zajedno sa svojim odgojiteljicama u narodnim nošnjama i kostimima sv. Martina i prosjaka sudjelovali u svečanoj povorci kroz mjesto i prisustvovali scenskom prikazu Dobročinstva svetog Martina.