„Leptirići“ se natjecali na Olimpijskom festivalu dječjih vrtića

„Leptirići“ se natjecali na Olimpijskom festivalu dječjih vrtića

Objavljeno, 13. svibnja 2023.

U subotu, 13. svibnja 2023. u srednjoškolskoj sportskoj dvorani u Đurđevcu je održan 19. Olimpijski festival dječjih vrtića kojeg već tradicionalno organiziraju Hrvatski olimpijski odbor i Zajednica sportskih udruga grada Đurđevca.

Najvažniji cilj ovog projekta je promicanje olimpijskih vrijednosti – uvažavanje, izvrsnost i prijateljstvo što je puno važnije od same pobjede. Najmlađi tako uče poštovati pravila igre, druge natjecatelje i službene osobe, stječu prijateljstva i samopouzdanje te razvijaju trpeljivost, kao i duh fair playa i nenasilja.

Na Olimpijskom festivalu sudjelovali su mališani iz 5 dječjih vrtića – Maslačak Đurđevac, Bregunica Novo Virje, Pčelica Molve, Bubamara Kalinovac i Zrno Virje.

Olimpijski festival započeo je svečanim mimohodom svih ekipa, polaganjem olimpijske prisege natjecatelja, donošenjem olimpijske baklje i “paljenjem” olimpijskog plamena, a potom je uslijedilo natjecanje u kojem su uživala i djeca i odgojiteljice.

Poseban gost Olimpijade bio je pjevač Jacques Houdek, koji je nakon natjecanja, a prije dodjela medalja zabavljao sve prisutne.

Naši vrtićanci pokazali su se kao odlični natjecatelji u svim disciplinama i na kraju se kući vratili s puno medalja u sljedećim disciplinama:

  • 1. mjesto u bacanju loptice – zlatna medalja – Maja Makar
  • 2. mjesto u štafeti 4x25m – srebrna medalja – Eni Mikec, Larisa Popović, Ema Gubijan, Mia Brcković
  • 2. mjesto u hokeju – srebrna medalja – David Ćurić, Petar Lauš, David Marčinko, Filip Drmenčić, Marko Zvonar, David Laloš, Fran Popec, Tin Ljubić, Mateo Grahovec
  • 3. mjesto u trčanju na 50m – brončana medalja – David Ćurić
  • 3. mjesto u skoku u dalj – brončana medalja – Matej Rengel
  • 3. mjesto u štafeti 4x25m – brončana medalja – David Marčinko, Lukas Jakopović, Luka Jambrušić, Filip Drmenčić

Čestitke malim sportašima i njihovim odgojiteljicama na izvrsnim rezultatima!!