Leptirići na 1. virtualnom Kajkavskom kvizu

Leptirići na 1. virtualnom Kajkavskom kvizu

Objavljeno, 10. studenoga 2020.

Nakon 27 godina Kajkavski etnografski kviz održan je po prvi puta u virtualnom svijetu i to u utorak, 10.11.2020. s početkom u 11h preko Zooma.

Kako već niz godina sudjelujemo u prigodnom programu kviza i ove godine nismo propustili priliku te smo sudjelovali snimkom dramsko-scenskog prikaza „Dobročinstva sv. Martina“ i za to dobili pohvale prosudbenog povjerenstva.

Natjecateljske ekipe iz OŠ Drnje, OŠ Ferdinandovac i OŠ Virje pozdravio je zamjenik župana Ratimir Ljubić, idejna začetnica kviza ravnateljica OŠ Virje Marica Cik Adaković, ravnateljica DV Zrno Virje Maja Šobak, članice prosudbenog povjerenstva Anđelka Rihtarić i Marija Halaček te organizatorice 1. virtualnog Kajkavskog etnografskog kviza Silvana Bebek, Maja Šoš i Đurđica Krčmar Zalar.

Tema ovogodišnjeg kviza je bila „Naše reke i potoki“, a na kraju su svi bili pobjednici jer kviz po prvi puta nije bio natjecateljskog karaktera, već usmjeren na igru i druženje s naglaskom na osvješćivanju važnosti čuvanja i njegovanja zavičajnosti, kulturne, jezične i književne baštine koju nosimo u sebi.

Čestitke domaćinima na organizaciji i provedbi još jednog izvrsnog Kajkavskog kviza!