Hrvatski olimpijski dan 2023.

Hrvatski olimpijski dan 2023.

Objavljeno, 11. rujna 2023.

S obzirom na to da se svake godine 10. rujna obilježava Hrvatski olimpijski dan, djeca su već kroz prošli tjedan „bila u sportskom duhu“. Olimpijski je dan posvećen promicanju važnosti bavljenja sportom te promicanju mira, zajedništva, prijateljstva, tolerancije što su djeca razvijala kroz različite motoričke i likovno – kreativne aktivnosti. Djeca su naučila što simbolizira olimpijska zastava, krugovi te sportovi koji se održavaju na olimpijadi.
U ponedjeljak, 11. rujna, svi smo odjenuli bijele majice te sportskim aktivnostima proslavili ovu manifestaciju. Nošenje bijele majice simbolizira prijateljstvo među ljudima kao što to čini „zastava prijateljstva“ – olimpijska zastava bijele boje s pet isprepletenih krugova. Sportska atmosfera uslijedila je nakon doručka kada su se sva djeca razgibala i na vrtićkom dvorištu sudjelovala u nekoliko disciplina. Svi su uživali u poligonu, raznim preprekama, maloj štafeti, igri loptama te različitim pokretnim igrama. Djeca starije vrtićke skupine na nogometnom terenu uživala su u treningu s g. Tihomirom Ivančinom, trenerom iz nogometnog kluba Podravac Virje kojemu i ovim putem zahvaljujemo na dolasku.
Djecu se potaknulo na zdrave životne navike i boravak na svježem zraku. Kroz sve aktivnosti nije manjkalo ni sportskog žara i duha, a djeca su s veseljem spoznala zašto je važno baviti se sportom!