Gradsko društvo Crvenog križa iz Đurđevca održalo zanimljive edukativne aktivnosti u našem vrtiću

Gradsko društvo Crvenog križa iz Đurđevca održalo zanimljive edukativne aktivnosti u našem vrtiću

Objavljeno, 7. veljače 2019.

Veljača je mjesec u kojem se, prema našem Godišnjem planu i programu rada više baziramo na suradnju s djelatnicima medicinske struke, kako bi se djeca, u njima poznatom okruženju, upoznala s ovim zanimanjima.

Tako smo 07. veljače 2019. u našem vrtiću ugostili ravnateljicu Gradskog društva Crvenog križa iz Đurđevca gđu. Marinu Pericu i volonterku Crvenog križa prof. Irenu Ranilović. One su posjetile djecu srednje i starije odgojne skupine i na njima primjeren i razumljiv način govorile o osnovama pružanja prve pomoći te prezentirale materijale kojima se pruža prva pomoć. Osim prezentacije prof. Ranilović je i demonstrirala kako se povijaju ozlijeđena mjesta, kako se saniraju manje ogrebotine, što učiniti u slučaju gušenja te ih upoznala s pravilnim postupanjem u slučaju gubljenja svijesti. Djeca su spremno sudjelovala u demonstraciji rada, a najhrabriji su dali poviti glavu trokutastim maramama. Djeca su pokazala dosta znanja o pružanju prve pomoći pa tako većina djece zna za broj 112 koji se poziva kad nam je potrebna hitna pomoć. Osim tog broja djelatnice su upoznale djecu s brojem 194 koji je direktan broj hitne medicinske pomoći.

Prezenterice su bile zadovoljne pokazanim znanjem i suradljivošću djece, a i djeci su se one svidjele što su pokazali velikim pljeskom na kraju prezentacije.