Druženja s djecom iz DV Bregunica Novo Virje

Druženja s djecom iz DV Bregunica Novo Virje

Objavljeno, 19. lipnja 2024.

U četvrtak, 13. 6. 2024., naš vrtić, točnije srednju odgojnu skupinu „Cvjetići“, posjetila su djeca Dječjeg vrtića „Bregunica“ iz Novog Virja s ravnateljicom Željkom i odgojiteljicom Danijelom.

„Cvjetići“ su s veseljem dočekali nove prijatelje i upoznali ih s vrtićkim prostorom, centrima aktivnosti te raznim igrama koje imaju u svojoj sobi. Uslijedila je igra na igralištu, a potom su „Cvjetići“ svojim novim prijateljima izveli i program svoje završne priredbe. Nakon pjesme, plesa i glume, druženje su nastavili uz slastan ručak i slatki desert. Gosti su potom otišli do Narodne knjižnice Virje na radionicu, a „Cvjetići“ na zasluženi odmor.

U srijedu, 19. 6. 2024., uslijedio je uzvratni posjet srednje odgojne skupine „Cvjetići“ njihovom vrtiću. Nakon doručka u pratnji odgojiteljica Marine, Marice i asistentice Marine autobusom su krenuli put Novog Virja gdje su ih djeca i djelatnice vrtića srdačno dočekali. Druženje su započeli igrom na njihovom vrtićkom igralištu gdje su imali prilike isprobati razna igrala, voziti se biciklima i romobilima, igrati se u pješčaniku. Okušali su se i u natjecateljskim igrama poput skakanja u vreći, povlačenja užeta i vožnji tački. Domaćini su im pripremili i prigodni program nakon kojeg su ih počastili ukusnim ručkom i finom užinom, a na kraju još i sladoledom. Nakon ručka imali su prilike umiriti se uz projekciju animiranog filma te igru raznim igrama po centrima aktivnosti.

Na kraju druženja jedni drugima su zahvalili na lijepom druženju u Virju i Novom Virju te se pozdravili u nadi da će se ponovo nekad negdje sresti.