Dani kruha u Dječjem vrtiću „Zrno“

Dani kruha u Dječjem vrtiću „Zrno“

Objavljeno, 12. listopada 2017.

U vrtiću su se ovih dana kroz razne aktivnosti obilježavali Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje.

U srijedu, 11. listopada 2017. djeca srednje i starije skupine su sa svojim odgojiteljicama posjetila pekaru „Virje“ gdje su vidjeli i ponovili kako nastaje kruh i ostali pekarski proizvodi, a kasnije su djeca i sama imala prilike uživati u miješenju tijesta i izradi vlastitih kruščića i kolačića.

U sklopu aktivnosti vezanih za obilježavanje Dana kruha i zahvalnosti za plodove zemlje odgojiteljice u vjeri provodile su s djecom prigodne aktivnosti vjerskog karaktera.

U četvrtak, 12. listopada posjetio nas je  vlč. Ivica Bačani i najprije porazgovarao s djecom o važnosti dana kojeg slavimo, a kasnije smo uz molitvu, blagoslov i simbolično blagovanje kruha zahvalili Bogu na svim plodovima, radostima, uspjesima i darovima kojima smo tijekom godine bili podareni.

Dio blagoslovljenih proizvoda vrtićanci su podijelili s velečasnim, časnama, djelatnicima Općine te starijim osobama koje žive same ili su smještene u domovima i udomiteljstvima za starije i nemoćne osobe u Virju.

Dane kruha i zahvalnosti za plodove zemlje završili smo podjelom jabuka koje DND Virje svake godine daruje vrtićancima kroz akciju „Jabuka na dar“.