Danas nam je divan dan, našoj planeti Zemlji rođendan!

Danas nam je divan dan, našoj planeti Zemlji rođendan!

Objavljeno, 22. travnja 2021.

Kao i svi mi, i naša planeta za svoj rođendan koji slavi 22. travnja, zaslužuje nešto lijepo. Zato su sve odgojne skupine kroz cijeli tjedan učile kako to našu Zemlju učiniti sretnom, lijepom i zdravom kako bi i mi uživali živeći na njoj.

„Srčeka“ su modelirala plastelinom u zemljinim bojama, promatrali su globus koji ih je jako zainteresirao te su oslikavali papirnate tanjure i tako prikazali naš planet.

„Bubamare“ su likovnim radovima kojima su prikazivali prirodu učili da i u stvarnom svijetu ona mora izgledati tako čisto. Zajedničkim radom, otiscima dlanova te bojanjem vodenim bojama prikazali su planet Zemlju.

„Ribice“ su izrezivale namirnice iz kataloga te ih razvrstavali u posebno obojane kante i tako učile o razvrstavanju otpada. Modeliranjem plastelina napravili su planet Zemlju, a posebno su bili veseli pri sadnji graška čiji će rast pratiti.

„Cvjetići“ su pak kroz različite aktivnosti pokušali potaknuti kolektivnu svijest o problemu onečišćenja okoliša. Izradili su plakat i tortu za rođendan našoj Zemlji te ponovili da se ne smije zaboraviti da su ljudi jedina bića na svijetu koja mogu pomoći našoj planeti.

„Leptirići“ su kroz edukativne slikovnice „Spasimo zemlju“ razgovarali na koje sve načine mogu pomoći našoj planeti te zaključili da smanjenjem potrošnje energije, recikliranjem i ponovnom upotrebom čine mnogo za planet, a izradili su i plakat na tu temu kako bi se na to svakodnevno podsjećali. Posadili su i cvijeće te pogledali edukativni video „Dan planeta Zemlje“.