Dan jabuka

Dan jabuka

Objavljeno, 19. listopada 2018.

Jesen nam je podarila mnogo ukusnog voća, no poznato je da je kraljica voća jabuka, a kao takva ima i svoj dan. Naime 20. listopada obilježava se Svjetski dan jabuka. Tradicija održavanja Dana jabuka započela je još 1990. godine u Londonu, s ciljem promicanja njenih zdravstvenih kvaliteta i demonstracije mnogobrojnih sorti koje se uzgajaju. S vremenom su tradiciju obilježavanja Dana jabuka i drugdje u svijetu prihvatili brojni vrtići, škole, restorani, organizacije i udruge promičući na taj način važnost jabuke u zdravlju i prehrani ljudi.

I naš se vrtić uključio u obilježavanje Dana jabuka različitim likovnim, glazbenim, dramskim, istraživačkim i životno praktičnim aktivnostima tako da su djeca imala prilike upoznati njezina svojstva, vrste (sorte), okuse, mirise, teksturu, boje.

U tome nam je uvelike pomogao OPG Pavunić iz Virja koji nam je darovao nekoliko kašeta jabuka kako bi naše aktivnosti bile što raznovrsnije, a dan bogat zdravim obrocima.

Ovaj zanimljiv i poseban dan je završen akcijom „Jabuka na dar“ u kojoj već tradicionalno Društvo Naša djeca Virje jabukom daruje svako naše vrtićko dijete.