Dan baka i djedova u našem vrtiću

Dan baka i djedova u našem vrtiću

Objavljeno, 1. listopada 2018.

Povodom Međunarodnog dana starijih osoba, a u sklopu Dječjeg tjedna, 01.10.2018., u Dječjem vrtiću „Zrno“ Virje je već tradicionalno upriličeno druženje s bakama i djedovima naših vrtićanaca.

Svaka vrtićka skupina pripremila je za drage goste aktivnosti koje su se provodile u toku prijepodneva.

Tako su djeca mlađe odgojne skupine sa svojim bakama i djedovima nakon upoznavanja izašla u šetnju okolicom vrtića, kasnije im je jedna baka pročitala slikovnicu „Moja obtelj“ te su potom djeca, zajedno sa svojim bakama i djedovima koji su nam se odazvali na druženje, izrađivala jesensko stablo u tehnici kolaža.

Djeca srednje odgojne skupine su za bake i djedove najprije priredila kratki program s pjesmicama o lišću, odgojiteljica Ana je pročitala zanimljivu priču o lišću, a lišće je bila i tema kreativnog izražavanja u tehnikama flomastera, drvenih i vodenih boja.

Djeca starije odgojne skupine sa svojim su bakama i djedovima nakon kratkog govora dobrodošlice izašli na svježi zrak kako bi odradili „zračnu kupku“ koja je sastavni dio svakog vrtićkog dana njihove unučadi, nakon čega je uslijedila jutarnja tjelovježba. Na kreativnoj radionici izrađivali su vjenčiće od plodova jeseni, a potom se poigrali našim raznolikim vrtićkim igračkama.

Djeca i gosti svih odgojnih skupina su se za kraj ugodnog druženja okrijepili grickalicama i čajem te nerado privela kraju ovaj divan susret.